fredag 17 februari 2012

Löpning!

Det kändes nästan som att mina löparkläder behövdes dammas av eftersom de legat så länge på en och samma plats i min garderob.
Men antar att det endast är jag själv som anser det om min egen träning.
Jag brukar faktiskt tycka och jag vet att jag är knäpp som tycker såhär, men jag brukar tycka att en vecka utan träning är nästintill katastrof.
Nu var det betydligt längre sedan jag sprang ute, eftersom jag har hunnit varit förkyld två gånger och däri mellan haft ryggskott.
Detta har resulterat till nästan en månads löparuppehåll.
Motvilligt och efter många sms till Lina fram och tillbaka om jag skulle springa med henne idag eller inte blev det till sist en löpar runda på 11 km.

Jag tror det var den värst rundan jag sprungit! I alla fall sedan i somras! Hade otroligt jobbigt flås och kände mig trög och klumpig, som om jag inte kom framåt. Men är glad över att jag kom ut och ser fram emot bättre prestationer!
Direkt efteråt var jag sjukt besviken över min prestation, jag vet ju att jag har sprungit betydligt fortare, men nu när det fått smälta in lite ser jag detta som en ny utmaning, att komma tillbaka till den formen jag var i efter jul! Dock är det ju lite tråkigt att få börja om lite, men i Juni när jag förhoppningsvis har sprungit maran då kommer jag vara extra stolt över mig själv för då vet jag att jag faktiskt har kämpat hårt, i med och i motvind för att kunnat springa Marathonet!
Nu har jag fått mer förståelse för de människor som ställer upp i Marathon tävlingar och diverse liknande tävlingar, det krävs en hel del, av de människor som ställer upp i sådana här tävlingar helt enkelt!

måndag 13 februari 2012

Vill bara för tydliga att förra veckans träning var av den mindre explosiva formen. Därför kom förkylningen som en mindre chock.
Men flera av dem jag umgås med i skolan är eller har varit förkylda.
Så det är inte så konstigt att jag nu blivit drabbad.

Summering av träningsveckan...

Förra veckan fick jag till 4 träningspass men fick därefter vila resten av veckan. Trodde att jag kunde börja träna lite som vanligt om jag bara struntade i att springa långpass och köra skivstång. Därför tränad jag två gånger i onsdags och tog en vilodag på torsdagen och tänkte därefter träna något på fredagen. Men så blev det inte.
För det fösta hade jag lite ont i knät och på eftermiddagen fick jag ont i halsen vilket resulterade i att jag även fick vila hela helgen.

Däremot var jag och mamma ute på isen i Hässelby igår och sparkade med sparken i cirka 2 timmar, det var ju så sjukt underbart bra väder!.
Idag vaknade jag med halsont precis som igår, så har börjat dagen med en frukost och te...Vi får se hur den slutar men troligtvis blir det inge träning!

fredag 10 februari 2012

tidig morgon...

I dag fick jag ställa klockan lika tidigt som i onsdags, men inte för att jag skulle hinna träna innan skolan. Idag börjar vi redan klockan 8.00 så idag blev det ingen morgon träning…

Det hade varit skönt att ha hunnit med en löprunda men vågar mig inte ut själv så tidigt när det fortfarande är mörkt ute. Hade Lina varit hemma nu hade vi säkert redan varit ute men hon är ju i Sri Lanka den lyckosten!

Jag fick i alla fall till två pass i onsdags som sagt ett på morgonen (simning) och ett på kvällen (core pass på friskis med en vän), det kändes jättebra!

Därför valde jag en vilodag igår för återhämtning!

Vi får se vad det blir för träning idag!

tisdag 7 februari 2012

På bättrings vägen

Igår var jag som sagt hos sjukgymnasten och fick många tipps hur jag ska sitta, stå samt vad jag bör och inte bör träna innan jag är helt bra i ryggen och vad jag bör tänka på innan och efter träning.
Jag har ju fortfarande lite ont när jag vaknar.
Sjukgymnasten sa att just löpning är bra träningsform eftersom det är en naturlig rörelse.

Men jag har ju som sagt en belastningsskada på mitt ena knä och det är därför jag tränat annat också, jag har gått på, skivstångs pass på Friskis för att stärka musklerna, göra dem uthålligare.
Skivstångs passen får jag dock vänta lite med.
Spinning godkände hon, om jag kunde ställa in cykeln så att jag styret sitter högre än sadeln, i och med det skulle kroppen inte behöva böjas så mycket.
Därför var jag på spinning igår, fick dock lite känningar i ryggen efter passet, trotts att jag stretchat ryggen mycket både innan och efter passet.
Antar att ryggen är ovan.

Men jag känner att jag lyssnar på kroppen mer nu än innan jag fick ryggskottet. Jag har även märkt (vilket andra har sagt till mig) att jag får mer ont i ryggen om jag sitter stilla för länge, vilket jag gjorde idag.
Men efter en promenad kändes det mycket bättre!

söndag 5 februari 2012

en evighet

Det känns verkligen som en evighet sedan jag tränade regelbundet.
Vilket jag tycker är oerhört jobbigt!
Jag vill bara ha ett bra flow i min träning och Sthlm Marathon börjar närma sig, det är ju faktiskt redan februari!
Känner mig bra i ryggen nu i alla fall, det gör bara ont på morgnarna.
I morgon innan skolan ska jag till sjukgymnasten och sedan, om jag får för sjukgymnasten, tänkte jag börja träna!