måndag 30 januari 2012

Måndag och ingen träning!

Det känns konstigt!
Jag som gillar att gå ut hårt i början av veckan, börja starkt liksom!
Men det känns bättre nu i alla fall, det känns bättre nu när jag går än vad det gjorde igår.
Dagen har i ju för sig bara börjat men vet att det inte kommer bli den mest fysiskt aktiva dagen, vilket passar mig bra för närvarande!
Det blir grupparbete i skolan på dagen och sedan möte på kvällen.

lördag 28 januari 2012

Första dagen med promenad sedan läkarbesöket...

Det kändes rätt ok!...
Tills jag kom hem och skulle ut igen och köpa lördagsgodis!
Tror jag spände mig lite mer nu andra gången jag gick ut för det gjorde ont några gånger på promenaden. Hade egentligen tänkt dra hem till föräldrarna och träffa brorsan som också skulle dit men tror jag stannar i soffan resten av kvällen…
Tråkigt men det blir så omständigt att dra iväg nu på kvällen, det kommer göra ont i kroppen och det är kallt ute, plus att vi inte kommer hinna hänga med varandra så länge i alla fall…
Får beslutsångest! Men tror det blir en till lugn kväll hemma i min egen soffa!  

onsdag 25 januari 2012

Jag är så dum!

Så dum så dum så dum! (refererar till en bit av en refräng i en punklåt). Men skulle inte skriva detta om jag inte tyckte det! Jag skulle helt enkelt vilat från träningen igår, jag hade även behövt vila från träningen idag men det hade jag säkert inte heller fattat igår om jag inte hade blivit så dålig som jag blev igår!!!
Jag hade så pass ont i morse att jag fick åka in till akuten och få smärtstillande tabletter samt remis till en sjukgymnast. Jag är så besviken på mig själv. Men jag är förhoppningsvis på benen igen inom 10 dagar! Känns bara så onödigt!

tisdag 24 januari 2012

Tuff början på denna vecka...

Det har inte känts helt ok idag och igår, jag började veckan med att springa 10 km med lina i går morse. Vilket kändes jätte tungt med den snö och is som låg på marken!
Eftersom jag inte då visste (och fortfarande inte vet hur veckan kommer att se ut med studier och extra jobb) valde jag att gå på cirkelfys på friskis med min pojkvän senare på kvällen. Då hände det som inte får ske, jag gjorde illa mig i en övning... Jag tror jag sträckte sätesmuskeln vilket gjorde att jag fick svårt att fullfölja passet samt svårt att gå hem från träningen. Det gjorde även att jag tidigt i morse fick avboka mitt morgon spinningpass. Jag bestämde mig dock för att gå på skivstångspasset som pappa skulle hå på idag. Det skulle jag inte ha gjort!! Fick svårt att ta mig hem även denna dag från träningen! Jag trodde att det hade läkt men det hade det tydligen inte... Vet inte om det är en sträckning eller om jag ramlat och skadat mig på något annat sätt. Därför är det svårt att veta om man får träna eller inte. Men ska nog avvakta med träningen i morgon i alla fall!

Det här var verkligen ingen rolig start på min träningsvecka!

fredag 20 januari 2012

En underbar träningsvecka so far!

Jag har denna vecka hunnit med 3 löppass (plus annan träning) vilket jag inte hunnit de två tidigare januari veckorna, så jag är mer än nöjd!

Visserligen springer jag inte så snabbt som jag gjorde innan jag blev sjuk, innan jul men jag ger mig i alla fall ut!
I onsdags efter en intensiv dag i skolan med både aktivt lyssnande på klasskamraters redovisningar samt egen gruppredovisning på 90 minuter tog vi oss (jag och Lina) ut på en löparrunda med ambitionen att bli av med stresshuvudvärk samt förhoppningsvis klara av ett långpass, men om vi inte orkade skulle vi ge upp, vi hade förberrett oss på att vi kanske inte skulle orka denna dag…
Men det gjorde vi! 22,24 km fick vi ihop.
Vi bestämde oss även för att springa en bit på vägen hem från skolan dagen efter då andra grupper skulle redovisa…

Det var för mig rätt trögt att springa dagen efter ett långpass och jag satte upp mål för mig själv i huvudet, hur långt jag skulle ta mig innan jag skulle ge upp. Vi diskuterade även på vägen från skolan hur långt vi skulle springa samt vilken väg som var bäst, (vi behövde bara fråga en kvinna om vägen till älvsjö tågstation eftersom vi hade cyklat den vägen för några månader sedan) och vi blev rätt förvånade när vi såg att det blev 11,6 hela km som vi hade sprungit.
Jag är mycket nöjd med veckans löpning, nöjd över kapaciteten och längden på passen…

lördag 14 januari 2012

Min träningsvecka...

Jag är rätt nöjd med min träningsvecka so far. Flera som jag pratat med har olika mål med sin träning i januari, tex att träna varje dag eller hur många träningstimmar de kan få ihop under januari. Mitt främsta mål för januari var att få in ett extra pass per vecka under januari (helst ska det vara löpning men det löp målet har jag inte uppnått). Det höll på att spricka redan förra (första!) veckan. Då jag körde på för fullt måndag och tisdag (efter 22:00 förra tisdagen hade jag tränat 5 gånger!) och var sedan helt slut i kroppen 2 dagar efter det. Men fick i alla fall ihop 2 pass till den veckan (dock inget långpass). Denna vecka tog jag det lugnt på måndagen, körde lite tuffare på tisdagen, fick till en vilodag på onsdagen körde 2 pass på torsdagen och långpass igår och idag blev det ett skivstångspass på morgonen och sedan Softat resten av dagen. Så är nöjd med träningsveckan. Får se om det bli ett träningspass med en vän i morgon, men jag blir inte besviken om det inte blir något mer pass denna vecka.

Kort summering av träningspassen:
Måndag kväll: skivstångspass på Friskis med pappa.
Tisdag morgon: spinningpass på Friskis. Kväll: löpning i Hässelby.
Onsdag: Vila.
Torsdag lunch: spinning 30 min samt 30 min flexpass (aktiv stretch) på Friskis. Kväll: dans fuego på Friskis med mamma.
Fredag kväll: långpass med Lina & Miranda (& lite Tomas) från Sundbyberg -> stan & tillbaka!
Lördag morgon: skivstångspass på Friskis.
Söndag: vila?

måndag 9 januari 2012

Lär av misstag

Eftersom jag körde för hårt i början av förra veckan bestämde jag mig kl. 6:15 i morse att ställa in mitt löppass som jag hade tänkt springa själv. Men med påtryckningar från mamma valde jag att för en gångs skull lyssna på henne och gick o lade mig igen för att sova en timme till innan det var dags för att gå upp på riktigt. Denna gång för att åka in till skolan och ha grupparbete.

Träning blev det i alla fall, ett skivstångspass med pappa på Friskis. Hellst hade jag velat ha sprungit idag på morgonen men så blir det ibland när man inte sover hemma....

söndag 8 januari 2012

Sjukt konstig träningsvecka!

Jag körde rätt hårt med träningen i måndags och tisdags och hade egentligen planerat in, efter mitt och Linas yogapass i tisdagskväll att köra ett 16 km löppass på onsdagsmorgonen (med Lina). Men natten till onsdag sov jag otroligt dåligt, vaknade flera gånger av att vara jätte törstig (förmodligen dåligt drickande efter Bikram yoga passet). När väckaklockan sedan ringde kände jag mig helt varm i kroppen och uttorkad, jag bestämde mig då för att ställa in det passet.
Senare under onsdagen valde jag att vila från träningen den dagen och började känna mig mer och mer hängig ju senare dagen blev…
Jag hade som ambition att sätta igång med träningen igen på torsdagen, men även denna dag kände jag mig inte helt hundra. Jag låg mestadels i sängen och sov även en hel del på dagen.
På fredagen hade jag däremot planer, då fanns det inte tid till att ligga i sängen (och ingen ro i kroppen för det heller). Eftersom jag kände mig ganska pigg den dagen blev det ett skivstångspass som bestämt med min pappa i stan på Friskis. Vi fick även med oss min bror till Friskis, han valde gymma i stället.  
Eftersom jag kände mig rätt pigg efter passet och resten av kvällen bestämde jag mig för att springa morgonen efter (om jag inte skulle känna mig sämre på morgonen förstås…), jag frågade mamma på kvällen om hon ville följa med ut på en runda innan frukost men hon var inte jätte entusiastisk  på den iden så jag gick och lade mig med funderingar på hur jag själv skulle springa morgonen därpå… På lördagsorgonen väcktes jag av min mamma som undrade om vi skulle springa en runda eller inte (på tyska, vilket hon gör ibland för att träna mig lite i det tyska språket)…
Självklart blev mitt svar ja! 15 minuter senare stod vi utanför huset ombytta och det var mamma som tog intiativ till att bestämma runda…
Vi körde i ett lugnt och behagligt tempo som passade för oss båda en morgon som denna (med 5 minus grader ute). Efter 4 km stannade mamma och jag, då jag ställde in min klocka för ett nytt pass och mamma gick den sista biten hem.
1 timme och ca 12 min senare klev även in innanför dörren. Nöjd efter ett 16 km pass, ett pass jag egentligen lovat att springa med lina på onsdagen som senare blev ett löfte att fullfölja för mig själv…

tisdag 3 januari 2012

tidig morgon

Klockan är endast 7 på morgonen och jag har hunnit springa 6km med Lina. Är jätte stolt över att ha kommit upp på morgonen och tacksam över att Lina frågade mig i gårkväll om jag skulle hänga med henne på en kort morgonrunda ca 5km innan hennes jobb (imponerad över hur hon orkar!)….
Somnade ganska sent igår kväll dock, men det gick bra att komma upp i alla fall…
Funderar på om jag ska gå och lägga mig en stund igen efterfrukosten eftersom jag har bestämt med min pappa och pojkvän att köra ett skivstångspass på lindhagens friskiss 11:30. Vill ju inte vara energilös på det passet. Efter passet ska jag dessutom in till stan och träffa en barndomsvän, då vill jsg verkligen inte vara orkeslös…

måndag 2 januari 2012

Årets första träningspass

Jag kan inte säga att jag gjort så mycket vettigt idag förutom att ha tränat 2 gånger, dagen bara flög iväg och eftersom jag vaknade ganska sent idag så hann jag inte göra så mycket emellan träningarna, jag och pojkvännen tog det bara lugnt hemma helt enkelt. Det var super mysigt och helt nödvändigt!

Åter till dagens träning…
Första passet blev spinning på Friskiss. Jag kom in sent i spinningsalen (efter att ha blivit intervjuad och fotad av personer från expressen) och märkte att det inte fanns någon cykel till mig! Jag tänkte shit jag som verkligen ville gå på det här passet! Ledaren som uppmärksammade mig, frågade då alla om det var någon  som inte hade någon biljett, men självklart var det ingen som svarade , hon bad mig då att gå till receptionen och be dem hjälpa mig! Vilket jag gjorde och efter lite krångel med reservcykeln (de fick hämta en ny sadel och styre till reserv cykeln som fanns där) kunde jag äntligen även jag börja cykla, då var dock hela introt slut, men jag var glad över att vara där i alla fall och få vara med på spinningen. I mitten av passet klev ledaren av cykeln och frågade mig hur det hade gått och vad receptionisterna hade trott  var orsaken till detta, jag svarade som receptionisterna hade sagt till mig, att det förmodligen var någon på passet som hade smitit in utan biljett, vilket ledaren trodde också...  Jag är som sagt glad över att det i alla fall blev ett spinning pass för mig idag!

Dagens andra pass var ett löparpass med Lina, hon ringde mig när hon kom hem från sitt arbete och bad mig göra i ordning för en löpar runda. Det var riktigt kul att få springa idag och få analysera nyårsjoggen som vi arrangerade i lördags…  Det är väldigt nyttigt att göra det… 13 km senare var vi hemma igen och lina hjälpte mig att ställa in min Garmin klocka, så att det blir lättare för mig att få ut mer av klockans funktioner…

bilder från nyårsjoggen

Jag hann faktiskt inte ta några bilder själv, så jag har snott från Linas blogg....





Visst ser det underbart ut!
Det var det!
Det här måste vi göra om!